Er det for dyrt og komplisert for små og mellomstore bedrifter å etablere kvalitetsstyringssystem?

ISO sertifiseringer

For oss er kvalitetsstyring og cyber sikkerhet svært viktig i hverdagen. Vi har erfart at kravene for å bli vurdert som leverandør også øker. Alt ettersom hvilken bransje man opererer i, så vil ISO sertifiseringer trolig dukke opp i en leverandørgodkjenningsprosess. Det er ikke nødvendigvis slik at man ikke blir vurdert kvalifisert om man ikke kan vise til ISO sertifiseringene, men ofte vil man måtte kunne bevise at man operer etter tilsvarende krav.

Vi opplever at de to mest etterspurte standardene er: ISO 9001:2015 og ISO 27001. De to neste er ofte ISO 45001:2018 (HMS) og ISO 14001 (miljøledelse.)

Målrettet arbeid med bedriftens kvalitetssystem og prosesser for økt effektivitet, kundetilfredshet mm.

Helhetlig tilnærming til IT-sikkerhet. Beste praksis for å beskytte data.

Bruker dere allerede Microsoft Word, Excel mm.?

Da mener vi det er helt unødvendig å knytte til seg enda flere programvarer for å imøtekomme et godt kvalitetsstyringssystem og ISO kravene.

Hvorfor kvalitetsstyringssystem på Microsoft 365

  • Datasikkerheten og skytjenestene til Microsoft betraktes i dag generelt som tryggere enn lokale forvaltede løsninger i bedriftenes egne datasentre. Store organisasjoner med høye krav til sikkerhet og personvern har tatt steget ut i Microsoft sin nettsky. Små og mellomstore bedrifter er også utsatt for hackere, og bør ta det på alvor.
  • Dokumentkontroll tog avvikssystem kan løses med Microsoft SharePoing, Forms og PowerAutomate.
  • Reduserte lisenskostnader, når man slipper tredjepart programvarer.

Hva kreves

  • Uavhengig av hvilke programvarer man velger som styringssystem, så må selskapet opprette retningslinjer, prosesser og dokumentasjon.
  • Ledelsen og ansatte må ansvarliggjøres for eierskap og oppfølging av opprette retningslinjer, prosesser og dokumentasjon.

 

Ønsker mer informasjon om hvordan dere kan bruke Microsoft 365 som ledelsens kvalitetsstyringssystem? Eller om datasikkerhet for din bedrift?

ISO – hva står det for?

International Organization for Standardization (ISO) >> en internasjonal organisasjon for standardisering.

First IT AS

Hardangervegen 7
5224 NesttunTlf: +47 55 62 19 00
E-post: post@firstit.no
Org.nr: 990 551 561